نکات ضروری قبل از جوجه ریزی برای پرورش دهندگان جوجه

نکات ضروری قبل از جوجه ریزی
Rate this post

نکات ضروری قبل از جوجه ریزی برای پرورش دهندگان جوجه وجود دارد که رعایت تمامی آنها و داشتن یک برنامه‌ریزی دقیق مطابق اصول و قواعد، نقش موثری در موفقیت پرورش دهندگان دارد. در واقع با رعایت کردن این نکات مهم تا حد زیادی از ضرر و زیان و از بین رفتن جوجه ها جلوگیری می شود. مهمترین نکته انتخاب یک مجموعه معتبر برای تهیه جوجه ها است که در حال حاضر مجموعه جوجه گلپا بهترین شرایط را برای خرید جوجه یکروزه فراهم کرده است. همچنین این مجموعه مشاوره های لازم در زمینه آماده سازی محیط پرورش جوجه ها را قبل از ارسال آنها ارائه می کند. در صورت نیاز به دریافت مشاوره یا خرید جوجه می توانید با شماره 09137289313 تماس بگیرید.

نکات ضروری قبل از جوجه ریزی در سالن ها

 

نکات ضروری قبل از جوجه ریزی در سالن ها
نکات ضروری قبل از جوجه ریزی در سالن ها

 

نگهداری از جوجه ها به نسبت مراقبت از مرغ های بالغ گوشتی یا تخمگذار کار سخت‌تری محسوب می شود. چرا که جوجه ها بسیار حساس و ضعیف هستند و آمار تلفات در آنها بیشتر است. به همین سبب رعایت برخی از نکات ضروری قبل از جوجه ریزی در سالن ها برای پرورش دهندگان مرغ های تخمگذار یا گوشتی ضرورت دارد.
تقریبا تمام مواردی که برای مرغ ها در نظر گرفته می شود، از جمله انتخاب قفس های مناسب توزیع مناسب آب و دان، حرارت، دما و موارد مختلف دیگر برای جوجه ها باید با حساسیت بسیار بیشتر در نظر گرفته شود.
در ادامه به مهم‌ترین نکات ضروری قبل از جوجه ریزی در سالن ها که باید پرورش دهندگان جوجه با آنها آشنا شوند می پردازیم:

انتخاب منبع مطمئن جوجه کشی

زمانی که قصد خرید جوجه های یکروزه را دارید، باید یک منبع مطمئن انتخاب کنید که جوجه های خوب و سالم به شما تحویل دهند، تا با کمترین میزان ضرر و زیان و بدون مشکل بتوانید کار پرورش مرغ های گوشتی یا تخم گذار را انجام دهید. در صورت خرید جوجه یک روزه گلپایگان از مجموعه جوجه گلپا با خیال راحت می توانید این جوجه ها را در محیطی امن پرورش بدهید.

آماده سازی محیطی با دمای مناسب و بدون وزش باد

یک روز قبل از ورود جوجه ها دمای سالن را بین 32 تا 35 درجه سانتی گراد تنظیم کنید، تا در صورت بروز هر گونه مشکل یا اختلال در سیستم دما، قبل از ورود جوجه ها آن را برطرف نمایید. زیرا کمترین میزان کاهش دما باعث بیماری و تلفات جوجه های یک روزه می شود، همچنین دماسنج هایی را در کف سالن هم قد جوجه ها قرار بدهید، تا دمای محیط سالن به طور کامل مشخص باشد و و از هیچ بخش سالن نباید وزش باد مستقیم داشته باشید.

تنظیم کردن آبخوری برای جوجه ها

 

تنظیم آبخوری جوجه ها
تنظیم آبخوری جوجه ها

 

چند ساعت قبل از ورود جوجه ها به سالن آبخوری ها را پر کنید، تا با دمای سالن یکی شود و برای هر 100 عدد جوجه حداقل دو عدد آبخوری 4 لیتری نیاز است.

استفاده از انرژی پلاس در بدو ورود جوجه ها

در بدو ورود جوجه ها بهتر است از انرژی پلاس در آب آنها استفاده کنید که به ازای هر یک لیتر آب، یک سی سی انرژی پلاس نیاز است. اگر انرژی پلاس در دسترس نبود می توانید از آب شکر 4 درصد استفاده نمایید.

تنظیم رطوبت محیط پرورش جوجه ها

رطوبت سالن پرورش جوجه ها یکی از بخش های بسیار مهم است که باید به آن دقت شود، چرا که رطوبت در وزن گیری و چسبندگی مقعد جوجه تأثیر مستقیم می گذارد. بهترین رطوبتی که برای هر سالن پرورش در نظر می گیرند،، 40 الی 60 درصد می باشد این مورد را هم یک روز قبل از ورود جوجه ها اندازه گیری کنید.

مدیریت تهویه سالن پرورش جوجه

برای پرورش جوجه های سالم باید هوای سالم و تمیز در محیط سالن وجود داشته باشد و با خروج گازهای مضر توسط سیستم تهویه مناسب، شرایط خوبی برای پرورش جوجه ها به وجود بیاورید. در هنگام تنظیم سیستم های تهویه باید به 5 عامل مهم از جمله اکسیژن، دما، رطوبت نسبی و سرعت جریان هوا دقت شود.

آماده سازی بستر مناسب برای جوجه ها

 

آماده سازی بستر جوجه ها
آماده سازی بستر جوجه ها

 

بستر جوجه ها باید مناسب باشد و بهتر است بر روی کف سیمانی از پوشال، کاه یا کاغذ استفاده کنید. در انتخاب کاغذ باید دقت کنید که سطح آنها لیز نباشد، تا پای جوجه از هم باز نشود و بهتر است در پوشال ها به هیچ عنوان خاک اره وجود نداشته باشد و با انتخاب ضخامت 3 الی 5 سانتی متر می توانید بهترین بستر را در نظر بگیرید و لازم است که برای هر 15 تا 20 جوجه فضای یک متری را در نظر بگیرید.

استفاده از واکسن در صورت لزوم

قبل از ورود جوجه ها به سالن اصلی اگر از سلامت آنها اطمینان دارید، باید قبل از ورود از واکسن برونشیت استفاده کنید و درون کارتون واکسن را بر روی جوجه ها اسپری نمایید. اما اگر احساس می کنید که جوجه ها سرحال نیستند، یا آزمایش تیتر خون داده ‌اید و نرمال نبوده، از واکسن استفاده نکنید.

ضدعفونی محیط پرورش جوجه ها

ضدعفونی بستر پرورش جوجه ها یکی از کارهای لازم و ضروری است که باید حداقل 36 ساعت قبل از ورود جوجه ها با گاز فرمالین تمام تجهیزات داخل سالن ضدعفونی شوند. ضدعفونی باید حتماً 36 ساعت قبل انجام شود، تا در هنگام ورود جوجه ها اثری از مواد ضدعفونی در سالن باقی نماند. برای تهیه انواع تجهیزات مرغداری استاندارد می توانید با مجموعه جوجه گلپا ارتباط بگیرید.

آماده سازی غذای مناسب جوجه ها

دسترسی جوجه ها به آب و غذای تمیز، بخش مهمی از پرورش آنها است، در ابتدای ورود حداقل تا یک هفته حتماً از دان سوپراستارتر که سرشار از پروتئین و مواد مغذی است برای جوجه ها استفاده کنید، برای تقویت بهتر می ‌توانید در هفته اول مقدار کمی آرد ذرت بر روی دان ها الک کنید.

جوجه ریزی در سالن

پس از آماده سازی سالن ها و تهیه جوجه، بهتر است بلافاصله درب کارتون جوجه ها را باز کرده و سریع تر آنها را به محیط سالن انتقال بدهید. دو تا سه ساعت اولیه باید مراقبت از جوجه ها بیشتر باشد و حتماً صبر کنید، تا جوجه ها آب را پیدا کرده و با نوشیدن آن آب از دست رفته را در طی جابجایی جبران کند، پس از آن لازم است که دان را در اختیار جوجه قرار بدهید.

موارد مهم کنترل جوجه ها روز بعد از ورود به سالن

 

کنترل جوجه ها روز بعد از ورود
کنترل جوجه ها روز بعد از ورود

 

پس از آشنایی با نکات ضروری قبل از جوجه ریزی بهتر است بدانید کار به اینجا ختم نمی شود، چرا که باید در روز بعد از ورود جوجه ها به سالن نیز آنها را کنترل کنید. چرا که برای پرورش جوجه ها به دلیل حساسیت بیشتر آنها نکات زیادی وجود دارد که رعایت نکردن هر کدام از آنها ممکن است خسارت های سنگینی به بار آورد.
دو مورد مهم وجود دارد که در هنگام کنترل جوجه ها در روز بعد از ورود آنها به سالن های پرورش باید بررسی شود:

1-کنترل دمای پاهای جوجه ها

اگر پای جوجه ها سرد باشد، به این مفهوم است که قبل از ورود جوجه به سالن محیط به خوبی گرم نشده، در چنین شرایطی جوجه میزان کمتری دان استفاده کرده است و رشد پرنده با کاهش روبرو می گردد. برای جلوگیری از این مشکل بهتر است 48 ساعت قبل از ورود جوجه ها به مرغداری سالن را کاملا گرم کنید، تا دمای مورد نیاز به دست بیاید. دمای پای جوجه ها را هم می توانید با قرار دادن آن بر روی گردن یا گونه تشخیص دهید.

2-کنترل چینه دان جوجه ها

چینه دان جوجه ها باید نرم باشد، اگر چینه دان سفت باشد نشان دهنده آن است که به آب دسترسی نداشته و باید سریع میزان آب را کنترل کنید. اما در صورتی که چینه دان شل باشد نشان دهنده این است که آب کافی وجود دارد، اما پرنده دان کافی استفاده نکرده و نیاز است که حتماً آن را کنترل نمایید.

نکته مهم: اگر از مراکز معتبر و متخصص تهیه کنید، در مورد تنظیم دما، نحوه استفاده از سیستم های خوراک و آب و بسیاری از موارد دیگر اطلاعات کامل دریافت می کنید، تا کار پرورش جوجه ها برای شما آسان تر شود.

دریافت مشاوره برای جوجه ریزی از جوجه گلپا

 

دریافت مشاوره از پرورش دهندگان جوجه
دریافت مشاوره از پرورش دهندگان جوجه

 

انتخاب یک مجموعه معتبر که در زمینه تولید جوجه یکروزه بومی فعالیت حرفه ای و تخصصی دارد، به شما کمک می ‌کند تا مناسب با شرایط آب و هوایی منطقه خود بهترین جوجه ها را تهیه کنید، مجموعه جوجه گلپا جزء بهترین مراکز فعال در این زمینه به شمار می رود.
اگر جزء پرورش دهندگان جوجه هستید در صورت نیاز به دریافت نکات ضروری قبل از جوجه ریزی کافیست با کارشناسان مجموعه ارتباط بگیرید. پس از دریافت اطلاعات مورد نیاز خود در صورت تمایل می توانید سفارش خرید جوجه یک روزه گلپایگان را نیز بدهید. اگر تمایل دارید بدانید که پرسودترین پرنده برای پرورش کدام است؟ می توانید متناسب با شرایط منطقه و آب و هوای خود انتخاب های بهتری هم انجام بدهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دوازده − 8 =