میزان مصرف دان برای مرغ تخمگذار جزء عوامل بسیار مهم و موثر در رشد بهتر و تخم گذاری مناسب آنها است. چرا که استفاده بیش از حد از دان موجب افزایش چربی در اندام های مرغ شده و دوره تخم گذاری را کاهش می دهد. همچنین با کم کردن غذای مرغ موجب ضعیف شدن مرغ شده و راندمان تخمگذاری به شدت کاهش پیدا می کند. اگر تمام گله دچار کم غذایی شود یک بیماری به نام کانیبالیسم در مزارع مرغ شیوع پیدا می کند. برای جلوگیری از تمامی مشکلات افزایش یا کاهش جیره غذایی؛ بهتر است با کارشناسان متخصص در این زمینه مشورت کنید.
مجموعه جوجه گلپا با فراهم آوردن شرایط تهیه دان مرغ و دادن مشاوره های اصولی برای میزان نیاز مرغ ها در طی روز و همچنین مشخص کردن نوع ترکیبات مورد نیاز و به طور کلی آنالیز جیره غذایی طیور به شما کمک می کند تا کار پرورش مرغ ها را به شکل حرفهای تر انجام دهید. کافیست از طریق شماره 09137289313 با کارشناسان آن تماس بگیرید
میزان مصرف دان برای مرغ تخمگذار چگونه است؟
مرغ تخمگذار هم مانند مرغ های گوشتی نباید بی رویه و بدون محدودیت به غذا دست پیدا کند؛ چرا که مصرف بیش از حد مشکلاتی برای مرغ به وجود می آورند. به همین جهت میزان مصرف دان برای مرغ تخمگذار باید با رعایت اصول خاصی مشخص شود تا راندمان تولید بالاتر برود.
تفاوت چندانی ندارد که مرغ های تخمگذار از چه نژادی هستند، برای هر کدام از نژادها باید یک برنامه مشخص تعیین کنید و مطابق آن از ابتدای رشد عمل نمایید، تا پس از رسیدن به سن بلوغ آماده تخم گذاری باشند.
میزان مصرف دان برای مرغ تخمگذار در دوره های سنی مختلف تفاوت دارد؛ اما پس از رسیدن به دوره بلوغ در طی روز حدود 110 گرم دان نیاز دارد. در ادامه در یک جدول میزان نیاز مرغ ها به دان را بر حسب سن در هفته بررسی می کنیم:
سن مرغ به هفته |
میزان مصرف دان در روز به گرم |
1 الی 4 | 12 الی 30 |
5 الی 8 | 35 الی 50 |
9 الی 12 | 55 الی 70 |
13 الی 16 | 75 الی 90 |
17 الی 20 | 95 الی 105 |
از 20 به بالا | 110 |
نکته مهم: بهتر است پس از مشخص شدن میزان دان مورد نیاز در یک وعده، همه این مواد را به مرغ ها ندهید، بلکه در سه وعده صبح، ظهر و عصر جیره غذایی را به مرغ بدهید.
چرا رعایت میزان مصرف دان مرغ مهم است؟
مرغ ها جزء پرندگان بسیار حساس هستند که نگهداری از آنها باید بسته به اصول خاصی صورت بگیرد. چرا که مصرف بیش از حد دان و همچنین کم بودن غذای مرغ ها مشکلات زیادی برای ایشان به وجود می آورد که این مشکلات هم از لحاظ اقتصادی برای پرورش دهندگان آسیب زا بوده و هم به سلامت مرغ ها صدمه وارد می کند.
در صورتی که میزان مصرف دان برای مرغ تخمگذار رعایت نشود و به شکل زیاد یا کم استفاده گردد، برخی از مشکلات را به وجود می آورد که شامل موارد ذیل است:
مصرف زیاد خوراک مرغ
اگر خوراک بیش از حد در اختیار مرغ های تخمگذار قرار بدهید، موجب افزایش وزن در مرغ ها و بیشتر شدن توده چربی در اندام های مرغ می شوید که نرخ تخم گذاری به شدت افت پیدا می کند.
کم کردن میزان خوراک مرغ
کم کردن میزان خوراک مرغ موجب کاهش انرژی مرغ ها می شود؛ چرا که به دنبال پیدا کردن غذا تحرک بیشتری دارند، در نتیجه راندمان تخمگذاری کاهش پیدا می کند.
مناسب نبودن سن و وزن مرغ
اگر متناسب با سن و وزن مرغ میزان خوراک را مشخص نکنید سبب افزایش بی رویه دان شده و مرغ دار مجبور به صرف هزینه بیشتر برای خرید و تأمین ماده اولیه می گردد.
ترکیبات مهم دان مرغ تخمگذار
جوجه ها و مرغ ها باید تحت مراقبت های درست و اصولی از لحاظ تغذیه و شرایط نگهداری قرار بگیرند، تا پس از دستیابی به مواد مغذی مورد نیاز بتوانند در مرحله تخم گذاری به سوددهی برسند. علاوه بر میزان مصرف دان برای مرغ تخمگذار، آشنایی با نوع ترکیبات مهم این دان ها نیز اهمیت پیدا می کند.
یکی از موارد بسیار مهم در زمان خرید مرغ تخمگذار گلپایگانی یا هر نوع مرغ اصلاح نژاد شده دیگر، شناخت نوع تغذیه این مرغ ها است. چرا که توجه به کیفیت دان مرغ ها به اندازه کمیت آنها اهمیت دارد. در ادامه بیشتر به ترکیبات مهم جیره غذایی مرغ ها می پردازیم:
کربوهیدرات
کربوهیدرات به عنوان منبع اصلی انرژی برای مرغ ها محسوب می شود و بیشترین سهم را باید داشته باشد. مرغ ها می توانند کربوهیدرات هایی که به شکل قند و نشاسته هستند، را هضم کنند و برای این منظور از ترکیبات دانه ذرت، بلغور ذرت، سبوس برنج و گندم استفاده می شود.
چربی ها
چربی ها از کربوهیدرات ها بیشتر کالری تولید می کنند، به همین جهت باید به غذای طیور و به خصوص مرغ های تخمگذار اضافه شود. همچنین برخی از ویتامین ها تنها با حل شدن در چربی در بدن مرغ ها جذب می شوند؛ از مهمترین چربی ها می توان به اسیدهای چرب و اسید لینولئیک اشاره کرد.
پروتئین
پروتئین برای ساخت تمام بافت های بدن از جمله ماهیچه، غضروف، پوست و تمام قسمت ها لازم است و در منابع گیاهی مانند سویا، ذرت، دانه های آفتابگردان یافت می شود. همچنین می توان با اضافه کردن منابع حیوانی مانند: خرچنگ، ماهی، میگو و استخوان به جیره غذایی مرغ ها به این ماده مفید دست پیدا کرد.
مواد معدنی
مواد معدنی نقش بسیار مهمی در تشکیل استخوان ها و سلول های خونی دارند و همچنین برای افزایش متابولیسم انرژی و عملکرد مناسب عضلات هم لازم است. با اضافه کردن مواد معدنی مهم مانند کربنات کلسیم، فسفر، کلر، منیزیم، پتاسیم، سدیم، روی و آهن می توانید نیاز این پرنده را تأمین کنید.
ویتامین های مختلف
ویتامین ها نقش بسیار مهمی در عملکرد طبیعی بدن پرندگان دارند که در این میان ویتامین A برای بافت های تولید مثل، ویتامین D3 برای رشد استخوان و تشکیل پوسته تخم مرغ، ویتامین K برای جلوگیری از لخته شدن خون کاربرد دارند. ویتامین های محلول در آب هم نقش موثری در عملکرد متابولیک داشته که شامل ویتامین C وB کمپلکس است.
آنالیز فرمول اختصاصی مواد غذایی دان مرغ تخمگذار در جوجه گلپا
معمولاً بر حسب نژاد و ویژگی های مرغ های تخمگذار ممکن است برخی از ترکیبات لازم برای مواد غذایی آنها با یکدیگر متفاوت باشد. با رعایت میزان مصرف دان برای مرغ تخمگذار و همچنین نوع ترکیبات می توانید تخم های با کیفیت بالاتر داشته باشید و همچنین دوره تخم گذاری مرغ ها افزایش پیدا کند.
مجموعه جوجه گلپا برای راحتی کار شما با بررسی دقیق مواد مورد نیاز مرغ تخمگذار یک فرمول اختصاصی و کلی از این آنالیز به دست آورده که شامل موارد ذیل است:
- انرژی مورد نیاز 2810 کیلو کالری
- پروتئین مورد نیاز 18 درصد
- لیزین 1 درصد
- متیونین 0/48 درصد
- کلسیم 3/5 درصد
- فسفر 0/5 درصد
با تأمین یک جیره غذایی که از این مواد برخوردار باشد، با خیال راحت می توانید اقدام به پرورش مرغ های تخمگذار کنید. در صورت نیاز به دریافت مشاوره و اطلاعات تخصصی تر در مورد میزان مصرف دان برای مرغ تخمگذار و همچنین تهیه دان مورد نظر می توانید با کارشناسان مجموعه جوجه گلپا تماس بگیرید. راه های تماس با این مجموعه بسیار ساده و در دسترس بوده و می توانید از طریق شماره 09137289313 اقدام کنید.
در صورتی که با خواندن این مطالب به پرورش مرغ تخمگذار یا گوشتی علاقه پیدا کرده اید، می توانید جهت خرید جوجه یک روزه گلپایگان نیز با این مجموعه در ارتباط باشید.