بهترین زمان خروج جوجه از دستگاه جوجه کشی تقریباً 24 ساعت پس از اینکه 20 درصد تخم ها هچ شدند باید محاسبه شود و تا آن زمان بهتر است منتظر بمانید، تا هیچ کامل گردد. پس از پایان مدت زمان مشخص شده نیاز است که برخی از عوامل مورد بررسی قرار بگیرند، تا در نهایت تعداد جوجه های از تخم درآمده بیشتر شوند.
کیفیت دستگاه های جوجه کشی با یکدیگر متفاوت است و شرایط تخم ها در هر دستگاه فرق می کند. پس باید متناسب با نوع دستگاه، تعداد جوجه های از تخم درآمده و بسیاری از موارد دیگر برای خروج جوجه ها تصمیم گیری شود. در صورتی که قصد دارید به شکل شخصی از دستگاه جوجه کشی استفاده کنید بهتر است در هنگام تهیه تخم های نطفه دار از کارشناسان متخصص، مشاوره های دقیق دریافت کنید. مجموعه جوجه گلپا در این زمینه می تواند راهنمای خوبی باشد، از طریق شماره 09137289313 می توانید با این مجموعه ارتباط بگیرید.
بررسی بهترین زمان خروج جوجه از دستگاه جوجه کشی
جوجه کشی نکات بسیار ریزی دارد که با رعایت این نکات حجم تلفات تا حد زیادی کاهش پیدا کرده و از بروز آن جلوگیری می شود. به همین جهت برای پرورش دهندگان طیور این سوال که چه زمانی جوجه های تازه متولد شده را از دستگاه جوجه کشی خارج کنیم؟ ایجاد می گردد. زیرا اگر جوجه ها دیر از دستگاه خارج شوند بدن آنها دهیدراته شده و به دلیل کمبود آب، استرس زیادی که به آنها وارد می شود که نتیجه آن تلفات بیشتر است. اگر جوجه ها دیرتر از زمان موعد از دستگاه خارج شوند، دچار مشکل بند ناف می گردند. برای جلوگیری از چنین مشکلاتی نیاز است که بهترین زمان خروج جوجه از دستگاه جوجه کشی را بدانید.
دستگاه های مختلف ممکن است جوجه ها را زودتر یا دیرتر خشک کنند، لازم است که دائماً دستگاه جوجه کشی کنترل شود و در صورت آماده بودن جوجه ها می توانید عملیات خارج کردن آنها از دستگاه را انجام دهید. پس از بیرون آمدن اولین جوجه توصیه می شود تا هر شش ساعت یکبار دستگاه مورد کنترل قرار بگیرد تا از تلفات جوجه ها جلوگیری شود.
نکته مهم اینکه پس از خروج اولین جوجه به هیچ عنوان درب دستگاه را برای نجات آنها یا تأمین نیاز به آب و غذا باز نکنید. زیرا نوسان در رطوبت دستگاه موجب می شود تا به سایر تخم ها آسیب وارد شده و سایر تخم هایی که قرار است هچ شوند، صدمه ببینند؛ چرا که جوجه در روزهای اولیه نیاز به آب و غذا ندارد.
پس از اینکه متوجه شدید که حدود ۸۰ درصد از جوجه ها از تخم خارج شده اند برای جلوگیری از دهیدراته شدن آنها بهتر است که دمای دستگاه را روی 35.5 قرار بدهید. رطوبت محیط دستگاه را بر روی ۵۵ تا ۶۰ درصد تنظیم کنید، این شرایط باعث می شود که جوجه ها کیفیت خوبی داشته و دهیدراته نشوند.
در صورتی که ۲۰ درصد بقیه تخم ها جوجه های زنده داشته باشند، در همین محیط دما نیز از تخم خارج می شوند. زیرا جوجه ها در داخل تخم به حد کافی گرما تولید می کنند و این روش تمام جوجه کشی های صنعتی برای افزایش کیفیت کار است.
دریافتیم که بهترین زمان خروج جوجه از دستگاه جوجه کشی با محاسبه ۲۲ الی ۲۴ ساعت بعد از اینکه ۲۰ درصد تخم ها جوجه شدند صورت می گیرد و باید تا آن زمان منتظر باشید، تا هچ کامل شود. اما اگر ۵۰ درصد تخم ها باقی مانده باشند، اختلالی در روند جوجه کشی وجود دارد که باید اقدام به برطرف کردن آن نمایید.
مهمترین دلایل هچ نامنظم
قبل از اینکه به دلایل هچ نامنظم بپردازید، باید مفهوم کلی آن را توضیح دهید، تا همه افراد با این واژه آشنا شوند. هچ یک مرحله از دوران جوجه کشی است که معمولاً از روز نوزدهم تا پایان روز بیست و یکم را شامل می شود. در این دوره تنظیمات دستگاه جوجه کشی از لحاظ دما و رطوبت و چرخش کاملا متفاوت است و باید با توجه به تعداد جوجه های خارج شده از دستگاه تنظیمات آن صورت بگیرد.
معمولاً آشنایی با بهترین زمان خروج جوجه از دستگاه جوجه کشی موجب می شود تا میزان تلفات کاهش پیدا کرده و سود قابل قبولی از هر دوره جوجه کشی به وجود بیاید.
گاهی اوقات هچ جوجه ها بسیار نامنظم بوده و مشکلاتی به وجود می آورد، دلایل زیادی وجود دارد که این نظم جوجه کشی از بین می رود. در ادامه به بررسی برخی از مهمترین دلایل می پردازیم:
اختلاف دما در طبقات دستگاه
ممکن است دستگاه به خوبی تنظیم نباشد و دما در تمام طبقات به طور یکسان نباشد، به همین دلیل هچ نامنظم رخ می دهد.
سایز متفاوت در تخم ها
تفاوت در سایز تخم ها از مهمترین عوامل هچ نامنظم است؛ به همین سبب بهتر است تخم ها را از مراکز معتبر تهیه کنید.
فاصله جمع آوری و نگهداری تخم بیش از ده روز
فاصله جمع آوری و نگهداری تخم ها باید کمتر از ۱۰ روز باشد، تا به صورت همزمان جوجه ها از تخم در آیند.
نژادهای مختلف تخم ها
تعداد روزهایی که نژادهای مختلف تبدیل به جوجه میشوند، فرق می کند؛ پس بهتر است تخم هایی که برای جوجه کشی تهیه می کنید از یک نژاد و یک مزرعه معتبر باشد.
این دلایل موجب میشود تا بهترین زمان خروج جوجه از دستگاه جوجه کشی به راحتی مشخص شده و جوجه های سالم از دستگاه خارج گردد.
شناخت دلایل هچ نامنظم موجب می شود تا بهترین زمان خروج جوجه از دستگاه جوجه کشی به راحتی مشخص شده و جوجه های سالم خارج شوند. زیرا با از بین بردن این دلایل نظم بیشتری در خروج جوجه ها از تخم به وجود می آید و تعداد بیشتری از جوجه ها همزمان از تخم خارج می شوند.
مهمترین نکات برای خروج جوجه ها از دستگاه
در صورتی که به دنبال یافتن بهترین زمان خروج جوجه از دستگاه جوجه کشی هستید، نیاز است که برخی از نکات را مد نظر قرار بدهید. چرا که توجه به همین موارد از تلفات جوجه ها تا حد زیادی جلوگیری می کند. برخی از نکات به شرح ذیل است:
در طی روزهای هچ از باز و بسته کردن درب دستگاه به صورت مکرر خودداری کنید؛ زیرا دما و رطوبت آن از تنظیم خارج شده و ممکن است تلفات زیادی در جوجه ها ایجاد شود.
به هیچ عنوان جوجه ها را قبل از خشک شدن پشت گردن و تبدیل شدن کرک های آنها به حالت مخملی از دستگاه بیرون نکشید.
پس از ۲۴ ساعت از خروج جوجه های اولیه بهتر است هر ۸ ساعت یکبار در دستگاه را باز کرده و جوجه هایی که کاملاً آماده خروج هستند را از دستگاه خارج کرده و در دستگاه مادر مصنوعی نگهداری کنید.
معمولا جوجه ها پس از خروج از تخم از ۲۴ تا ۷۲ ساعت نیاز به آب و غذا ندارند، چرا که کیسه زرده در داخل بدن آنها کشیده شده و نیازهای آنها را تأمین می کند. این مسئله موجب شده تا بهترین زمان برای حمل و جابجایی جوجه ها در یک روزگی باشد؛ چرا که در طی مسیر نیازی به تغذیه ندارند.
دریافت مشاوره تخصصی و خرید تخم های نطفه دار از جوجه گلپا
برای همه افرادی که با تهیه دستگاه های مختلف جوجه کشی قصد راه اندازی یک کسب و کار بزرگ و کوچک را دارند، مهم است که تخم های نطفه دار با کیفیت و مرغوب تهیه کنند؛ به همین دلیل شناخت یک مجموعه معتبر اهمیت دارد.
مجموعه جوجه گلپا از مراکز تخصصی در زمینه عرضه و فروش تخم های نطفه دار است که با خیال راحت می توانید سفارشات خود را در مدت زمان کوتاه تحویل بگیرید و از سلامت آنها اطمینان کافی داشته باشید. مهمترین مزیت انتخاب این مجموعه ارائه مشاوره تخصصی در مورد بهترین زمان خروج جوجه از دستگاه جوجه کشی و شیوه نگهداری آنها است. کافیست از طریق شماره 09137289313 با کارشناسان این مجموعه ارتباط بگیرید.